Ο όρος Speciality Coffee χαρακτηρίζει έναν premium και υψηλής ποιότητας καφέ. Αυτός ο εξαιρετικής ποιότητας καφές χαρακτηρίζεται από το μοναδικό άρωμα, την ξεχωριστή γεύση και προσωπικότητά του. Διαφέρει και είναι ποιοτικά ανώτερος από τα συνηθισμένα χαρμάνια της αγοράς που καταναλώνουμε καθημερινά.
Για να ονομαστεί ένας καφές Speciality, οι κόκκοι του θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει τις υψηλότερες προδιαγραφές όσον αφορά όλα τα στάδια επεξεργασίας τους - ξεκινώντας από τον καρπό του καφεόδεντρου μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι που σερβίρετε στον καταναλωτή. Οι κόκκοι έχουν μεγαλώσει σε συγκεκριμένες περιοχές με ιδανικό κλίμα, ενώ ο πράσινος καφές έχει επεξεργαστεί και αποθηκευτεί καταλλήλως, όπως επίσης έχει καβουρδιστεί και παρασκευασθεί τέλεια.
Τι είναι ο μονοποικιλιακός καφές.
Ο μονοποικιλιακός καφές είναι ένας καφές προερχόμενος από μια μόνο γεωγραφική περιοχή. Μερικές φορές αυτή η περιοχή μπορεί να είναι ή μια μόνο φάρμα, ή μια επιλογή από ανώτερης ποιότητας κόκκους καφέ από μια μόνο χώρα. Το όνομα του καφέ , συνήθως, παίρνει το όνομα του μέρους στο οποίο έχει καλλιεργηθεί .
Οι καφέδες κοινής προέλευσης χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία όσον αφορά την γεύση και τα αρώματα τους . Συχνά οι φάρμες αποτελούν μέρη ενός κοινοτικού προγράμματος, που παρέχει καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες υπηρεσίες υγείας.
Η ιδέα πίσω από τον speciality coffee (για εμάς).
Για εμάς ο Speciality Coffee αποτελεί ένα υπέροχο ταξίδι . Ένα ταξίδι που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί με τους καταναλωτές . Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία υψηλής ποιότητας , 100% Arabica, καφέ από διαφορετικές και εξωτικές χώρες που βρίσκονται ανάμεσα στη τροπική ζώνη του Καρκίνου και του Αιγώκαιρου.
Αυτοί οι υψηλής ποιότητας κόκκοι καφέ μεγαλώνουν σε ιδανικές συνθήκες. Δηλαδή σε υψηλά επίπεδα, με σταθερές καιρικές συνθήκες, όσον αφορά την ζέστη και την υγρασία, έτσι ώστε ο καφές να μπορεί να ωριμάσει με σταθερό και αργό ρυθμό. Με την βοήθεια των καλλιεργητών καφέ τα δέντρα , λαμβάνουν την μέγιστη φροντίδα, όσον αφορά τον ήλιο, τα θρεπτικά συστατικά , καθώς και την καλύτερη δυνατή προστασία. Η διαδικασία με την οποία γίνεται η περισυλλογή είναι βασική έτσι ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο και υψηλής ποιότητας τελικό αποτέλεσμα από όλους τους πρασίνους κόκκους. Οι κόκκοι μπορούν να επεξεργαστούν με πολλές διαφορετικές μεθόδους. Στη συνέχεια καβουρδίζονται φρέσκοι , και μετά δίνονται στους Barista οι οποίοι θα πρέπει να τους φερθούν με την μέγιστη δυνατή προσοχή. Από το ταξίδι αυτό θα καταλήξουμε να έχουμε έναν τέλειο espresso με αρώματα που προέρχονται από τις φάρμες προέλευσης του καφέ μας .
Πηγή: www.karoulias.gr
web design & consulting by www.mene-jo.gr | Developed by Enter Web