Η Huila,περιοχή στην οποία καλλιεργήται αυτός ο καφές , αποτελεί ένα απο τα 32 τμήματα στα οποία χωρίζεται η Κολομβία και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στην περιοχή Andina.
Το μέγεθος των οικοπέδων που είναι γεωργικά εκμεταλλεύσιμα ,είναι περίπου ½ εκτάριο , αισθητά μικρότερα από το μέσο μέγεθος παραγωγής της χώρας . Η φυτείες είναι ως επί το πλήστον σκιασμένες και η ποικιλία είναι Caturra. Τα φυτά καλιεργούνται σε υψόμετρο περίπου 1.700 mt. σε δροσερό και φρέσκο κλίμα .Η συγκομιδή γίνεται 80% από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο και 20% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.Λόγο του κλίματος οι καρποί ωριμάζουν αργά και έχουν χρόνο να απορρωφήσουν εντελώς τα σακχάρα και τα οξέα τα οποία αποτελούν στοιχείο του πολτού. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούμε να τα εντοπίσουμε στην κούπα μας.
Η επεξεργασία γίνεται με την υγρή μέθοδο και ο χρόνος ζύμωσης είναι περίπου 32 ώρες.
Τα Χαρακτηριστικά στην κούπα μας ειναι: Ισορροπημένη κούπα με μέτρια οξύτητα, μέτριο σώμα και νότες κακάο και ξηρών καρπών.
web design & consulting by www.mene-jo.gr | Developed by Enter Web